Besher Mousa pakt weer goud

Assen – Besher Mousa heeft zondag met overmacht zijn groep gewonnen tijdens de GP van Assen. Er was meer succes voor Schaakclub Hoogeveen. Pieter Inia werd knap tweede in zijn groep.

 

Besher heeft de laatste tijd wat minder eerste prijzen gepakt dan hij gewend was, maar daar was zondag niks van te merken. Tijdens de eerste drie partijen speelde Besher de sterren van de hemel en wist die partijen dan ook te winnen. Hij wist dat hij aan een remise genoeg had voor de toernooiwinst. Toen hij in de vierde ronde een gunstige positie bereikte bood hij remise aan. Wat ook aangenomen werd. Toernooiwinst was daarmee zeker.

 

Pieter Inia werd tweede in zijn groep. Dat mag ook een zeer goede prestatie genoemd worden. Pieter hoorde pas op zondagochtend dat hij mee mocht doen. Tot die tijd stond hij op de reservelijst omdat er zoveel inschrijvingen voor het toernooi was. Pieter won de ene na de andere partij. Hij had pech dat er iemand met een 0-rating in zijn groep zat, die heel goed kon schaken. Alleen dit duel ging verloren voor Pieter.

 

Vrijdagavond was de vijfde ronde van de Noordelijke Jeugdcompetitie. Vakantie en ziekte zorgden ervoor dar beide Hoogeveense teams met een man minder moesten aantreden. Hoogeveen 1 redde het daardoor niet tegen Philidor uit Leeuwarden. Ook niet nadat Luuk Zilverberg op een knappe manier remise maakte. Voor het tweede team winsten Thomas Roeten en Joas Dekker te winnen, waardoor het nog 2-2 werd tegen De Matadoren.

 

 

Op de foto: De Hoogeveense afvaardiging tijdens het GP-toernooi van Assen. Foto Schaakclub Hoogeveen