foto:Piaxabay
Sport

Besher Mousa Noordelijk schaakkampioen

Hoogeveen – Besher Mousa is zaterdag Noordelijk schaakkampioen tot en met 9 jaar geworden. Na twee remises eerder in het toernooi, kwam alles aan op een spannende laatste ronde. Daarin wist hij zijn zenuwen goed onder controle te houden en speelde zijn beste partij van de middag.

Besher heeft zich nu geplaatst voor het NK in zijn leeftijdscategorie. Daar gaat hij meedoen om de hoofdprijzen. Hij staat namelijk derde op de nationale ranglijst. Bij het kampioenschap van Groningen en Drenthe was Besher zaterdag als eerste geplaatst. Na een remise tegen de als tweede geplaatste schaker en een nog andere speler, hing alles van de laatste ronde af. Hij kon nog kampioen worden en nog met lege handen achterblijven. Vrij snel in die laatste ronde verloren zijn naaste concurrenten. Besher had nu alles in eigen hand, maar stond wel een pion achter. Bewust van de situatie liet Besher nu zijn beste spel zien en wist de partij en de toernooiwinst naar zich toe te trekken.

Dieuwke Inia deed bij de meisjes tot en met 8 jaar een gooi naar een plaats op het NK. Ze verloor in de eerste twee ronden nipt van het naaste concurrenten. Hierdoor raakte een NK-ticket al snel uit zicht, maar ze werd nog wel derde tijdens dit toernooi.

Foto: Jeroen Bottema


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen