Besher Mousa mooi tweede op Noordelijk Kampioenschap

Hoogeveen – Besher Mousa mag voor de derde keer naar het NK Schaken t/m 10 jaar. Besher werd zondag tweede bij het Noordelijk Kampioenschap. Hij bereikte deze ereplaats na een fenomenale eindsprint. Dieuwke Ina deed ook mee en behaalde een uitstekende score van twee punten.

Omdat de jeugdschakers uit Groningen en Drenthe zo goed presteren, mogen er dit jaar vijf spelers uit dit gebied rechtstreeks naar het NK. Besher was vooraf als derde geplaatst, maar de tegenstand was sterk. Na een gelukkige remise en een ongelukkige nederlaag in ronde twee en drie, had Besher heel wat te doen.

Hij liet echter zien meer dan opgewassen te zijn tegen deze taak. Hij wist de ene na de andere partij met groot gemak te winnen. Dit leverde hem een mooie tweede plaats op. Hij mag nu voor de derde keer met Pasen meedoen aan het NK t/m 10 jaar.

Dieuwke ziet schaken vooral als gezelligheidsport, maar dat ze er ook echt was van kan, bewees ze tijdens dit toernooi. Dieuwke is nog maar 8 jaar en op papier was ze de zwakste schaker. Toch wist ze twee mooie punten binnen te halen.