Sport

Besher Mousa laat talent zijn tijdens Hutton-toernooi

Hoogeveen – Jeugdschaker Besher Mousa heeft zaterdag meegedaan aan het Hutton-toernooi in Leiden. Dit is het NK voor regionale schaakbonden. Besher was door de Nosbo, de Noordelijke schaakbond, gevraagd om mee te doen in het E-team.

 

Besher wist met 2 overwinningen uit 5 partijen goed te scoren. Met 3 andere schakers uit Groningen en Drenthe deed hij mee in de categorie t/m 10 jaar. Vooraf werd verwacht dat het team het zwaar zou krijgen. Mede door de leeftijdsverschillen, was het krachtsverschil op papier groot. In de praktijk bleek het team echter over voldoende talent te beschikken om toch een mooi klassering uit de wacht te slepen.

Na een weifelend begin, werd toch nog menig match gewonnen en eindigde het Nosbo E-team op een mooi vijfde plaats van de dertien deelnemende bonden. De plek werd mede behaald door in de laatste ronde in een derby de Friese Schaakbond te verslaan. Besher speelde in dit duel ook zijn beste wedstrijd. Op papier was zijn tegensstander sterker, maar Besher wist eerst een paard van zijn tegenstander in te sluiten om daarna met een fraaie koningsaanval de partij te beslissen.

 

 

Aan de rechterkant het E-team van de Nosbo met achteraan Besher Mousa. Teamleider Jeroen Bottema zit aandachtig toe te kijken. Foto Harry Gielen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen