Sport

Bekers voor Hoogeveense jeugdschakers

Hoogeveen – De schaakbrigade van de jeugdafdeling van Schaakclub Hoogeveen kwam zaterdag met twee bekers thuis van de GP-toernooi in Emmen. Hugo Roeten was de sterkste in zijn groep. Hij werd op een tweede plaats gevolgd door clubgenoot Thijs Bertels, die zijn eerste toernooi speelde.

 

Hugo begon ijzerster. Hij won zijn eerste twee partijen. Verheugd merkte hij op dat hij nog nooit twee partijen achter elkaar had gewonnen. Daar kwam nog een derde bij, voordat er een nederlaag volgde in ronde 4. Op dat moment stond Thijs aan de leiding. Die zijn eerste toernooi met vier overwinningen op rij begonnen was. In de 5de ronde stond het duel tussen Thijs en Hugo op het programma. Deze wist Hugo snel in zijn voordeel te beslissen. Hugo racete daarna door naar de toernooioverwinning. Hij wist in totaal 6 van de 7 wedstrijden te winnen. Thijs leed na het duel met Hugo nog een nederlaag, maar had met 5 overwinningen wel genoeg punten voor de tweede plaats.

 

Voor Besher Mousa was het toernooi de generale repetitie voor het NK Schaken tot en met 10 jaar. Hoewel Besher nog maar 7 is, heeft hij van de schaakbond een uitnodiging gekregen voor dit toernooi dat op 15 en 16 april in Tilburg wordt gehouden. Besher liet zien dat de trainingen van de afgelopen weken zijn vruchten beginnen af te werpen. Hij dacht goed na en won een aantal mooie partijen. Twee ronden voor het eind had hij nog de leiding in zijn sterkte groep. Die laatste ronden had hij pech en viel zo net buiten de prijzen. Door Jeroen Bottema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen