Aletta Jacobshof stratenvolleybalkampioen van Hoogeveen

Hoogeveen – De Aletta Jacobshof is winnaar geworden van het succesvolle stratenvolleybaltoernooi in sporthal Trasselt. In de finale was de straat te sterk voor Alver dat met 25-17 en 25-18 verslagen werd op het centrecourt van de sporthal. De troostfinale werd gewonnen door Winde, dat De Wanne met 25-16 en 27-25 versloeg. De organisatie kijkt tevreden terug op een zeer geslaagd Volleybalevenement.

Na twee wedstrijdavonden op maandag en donderdag vond de climax van het stratenvolleybalkampioenschap van Hoogeveen op zaterdag plaats, waar zich acht stratenteams voor geplaatst hadden. Sinds 2009 is het applaus voor stratenvolleybalteams in gymzalen in diverse Hoogeveense wijken verstomd. Na vijftien jaar kende het initiatief van Nadine Knol, Sjoerd Cnossen en Mark Werkman het stratenvolleybal terug te laten keren in Hoogeveen, een zeer warm onthaal. Maar liefst 24 teams meldden zich aan en dat geeft wel aan dat de behoefte aan een dergelijk evenement groot is. Tijdens de finale waren er op de tribunes geluiden te horen van mensen, die volgend seizoen met hun straat graag willen deelnemen. De organisatie is van plan er een jaarlijks terugkerende titelstrijd van te maken. Men hoopt dat volgend seizoen nog meer stratenteams zich zullen aanmelden. De meeste ploegen kwamen uit de wijken in De Weide en Erflanden en de organisatie hoopt dat de volgende keer er ook stratenteams uit andere wijken en de dorpen uit de gemeente Hoogeveen deel zullen nemen.
Dat het een succesformule is, bleek al tijdens de twee wedstrijdavonden in een volle sporthal Trasselt. De tribunes zaten vol en de stratenteams maakten er een gezellig buurtuitje van. Ook zaterdag was het een gezellige drukte in sporthal Trasselt waar acht ploegen streden voor de titel stratenvolleybalkampioen van Hoogeveen. De acht teams waren verdeeld in twee poules van vier ploegen. In Poule 5 kwamen De Schoof 2, Alver, Edelhert 1 en De Wanne tegen elkaar uit. In poule 6 speelden Winde, Aletta Jacobshof, Edelhert 2 en Atalanta. In Poule 5 werd het erg spannend, want Alver, Edelhert 1 en De Wanne eindigden alle drie gelijk met vier punten. Door een beter puntensaldo werd Alver eerste en De Wanne tweede. Edelhert 1 werd het kind van de rekening, terwijl De Schoof 2 puntloos bleef. In Poule 6 toonde Aletta Jacobshof zich net als in de voorronde oppermachtig en werd afgetekend poulewinnaar met de maximale score. De Winde ging als tweede naar de kruisfinale.
Kruisfinales
Na de poulewedstrijden werden de finalisten bekend na twee kruisfinales. De winnaar van Poule 5, Alver won met 25-20 in de kruisfinale van Winde en bereikte daarmee de finale. In de andere kruisfinale was het krachtsverschil groot, want Aletta Jacobshof liet De Wanne met 25-9 kansloos. Daarna werd het centrecourt in de sporthal gereed gemaakt voor de troostfinale en de finale.
De strijd om de derde plaats ging tussen De Wanne en Winde. De eerste set ging duidelijk via 25-16 naar Winde, maar er leek een derde set aan te komen, want De Wanne nam in de tweede een voorsprong. Na een spannende strijd won Winde de set alsnog met 27-25.
De finale ging tussen Aletta Jacobshof en Alver. De eerste set ging via 25-17 naar Aletta Jacobshof. In de tweede set kwam Alver voor, maar uiteindelijk won Aletta Jacobshof met heel veel volleybalervaring in de ploeg, met 25-18. Aletta Jacobshof mag zich dus de eerste stratenvolleybalkampioen van Hoogeveen in deze vorm noemen. Wethouder Roelof Bisschop verraste de kampioen met een beker met de grote oren, een taart en een volleybal, beschikbaar gesteld door de Knapper competitie. Bij de organisatie heerste alom tevredenheid en de drie organisatoren kijken nu al uit naar de tweede editie.