Politiek

Wethouder Erwin Slomp stopt en neemt ontslag

Hoogeveen – In een bericht naar de de pers laat Erwin Slomp weten  dat hij ook zijn ontslag heeft ingediend als wethouder van de gemeente Hoogeveen. In onderstaande persverklaring motiveert Erwin zijn ontslag:

“Afgelopen dinsdag gooide een collegepartij middels een voorgestelde motie en daarbij behorende persbericht een bom onder het college. Een move die direct een vertrouwensbreuk tussen de college partijen tot stand bracht met gevolg dat donderdagavond wethouder van der Heide zijn ontslag indiende.

In tegenstelling tot het besluit van wethouder van der Heide heb ik besloten om gedurende de tijd die nodig zou zijn om een nieuw bestuur te vormen aan te blijven als wethouder.

Ik vond dit nodig om de verantwoording te nemen voor de lopende bestuurlijke zaken zodat de gemeente Hoogeveen niet stuurloos achter zou blijven. Ik overwoog dit uit loyaliteit aan de inwoners van de gemeente Hoogeveen. Niet meer en niet minder

Afgelopen weekend heb ik hier flink op gereflecteerd. Uit deze reflectie kwam naar voren dat het stuurloos achterblijven van de gemeente zal worden opgelost door de burgemeester en samenwerking met de commissaris van de Koning. Naast deze reflectie heb ik donderdag goed geluisterd wat er in de raad gezegd is. Vooral de woorden van de fractie van het CDA heb ik ernstig mee laten wegen in mijn besluit. Dit heeft mij doen besluiten om per direct te stoppen en mijn ontslag als wethouder bij de voorzitter van het college en raad in te dienen.

Achteraf bezien had ik afgelopen donderdag net als wethouder van der Heide mijn ontslag in moeten dienen, maar ik handelde in de veronderstelling dat dit beter was voor de inwoners van Hoogeveen.

In de ruim twee jaar dat ik als wethouder heb gewerkt heb ik mij volledig hiervoor ingezet. Vanuit mijn hart en gevoel met alles wat ik heb om iets te willen en kunnen betekenen voor de inwoners van Hoogeveen. Ik heb dit gedaan vanuit verbinding met anderen. Het waren twee heftige jaren waarin ik veel heb geleerd en waarin ik ook fouten heb gemaakt.”

Erwin Slomp

Tot zover de verklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen