Politiek

Vraag een ID kaart via het Kindpakket op tijd aan!

Hoogeveen – 1 op de 9 kinderen kan niet meedoen aan activiteiten die voor leeftijdgenootjes heel gewoon zijn. Ouders hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen en dan wordt er vaak bezuinigd op de ‘extra’ dingen. Dit zijn wél de dingen die voor kinderen juist enorm belangrijk zijn. Er bestaan verschillende regelingen die u kunnen helpen, zodat uw kind wel mee kan doen. Het Kindpakket is zo’n regeling.

De gemeente Hoogeveen vindt het belangrijk dat alle kinderen meedoen en dat alle kinderen gelijke kansen hebben op een mooie toekomst in Hoogeveen. Wethouder Gert Vos vertelt: ‘Met Jong Hoogeveen wil ik samen met partners, ouders en kinderen een veilige, stimulerende omgeving creëren. Zodat kinderen meer kansen krijgen en pakken als het gaat om bijvoorbeeld onderwijs, werk en ‘meedoen’ in de maatschappij. Er is helaas een grote groep kinderen die niet mee kan doen omdat hun ouders niet genoeg geld hebben. Voor die kinderen is er het Kindpakket.’ Het Kindpakket is een verzameling van financiële regelingen voor kinderen van 0 tot 18 jaar.

Wis u dat….
– de algemene identificatieplicht vanaf 14 jaar geldt?

– als uw kind naar het buitenland reist, uw kind een eigen geldig reisdocument nodig heeft, ongeacht de leeftijd?

– ook als uw kind medische zorg nodig heeft, identificatie verplicht is?

Kindpakket
Een identiteitskaart of reisdocument voor statushouders is één van de onderdelen van het Kindpakket. Het Kindpakket is in overleg met kinderen en hun ouders samengesteld. Naast een identiteitskaart zit ook fietsonderhoud, een jaarabonnement van de SpeelO-Theek en een 12 badenkaart voor zwembad de Dolfijn, in het pakket.

Voor wie is het kindpakket
Voldoet u aan de volgende voorwaarden? Dan kunt u het Kindpakket voor uw kind aanvragen. – Uw kind is 17 jaar of jonger. – Gehuwden of samenwonenden hebben een maximum inkomen van € 1.708,39 netto per maand. – Alleenstaande ouders hebben een maximum inkomen van € 1.195,87 netto per maand.

Hoe vraag ik het kindpakket aan?
Het aanvraagformulier en alle informatie over het Kindpakket vindt u op hoogeveen.nl/kindpakket. Heeft u vragen over het Kindpakket? Neem dan contact op met de gemeente via 14 0528 of mail uw vraag naar kindpakket@hoogeveen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen