Tweede Kamerlid Wieke Paulusma in gesprek over de zorg

Hoogeveen – Op donderdag 26 oktober 2023 komt Tweede Kamerlid Wieke Paulusma (D66) naar Hoogeveen. Als echte noorderling, geboren in Emmen en wonend in Groningen kent zij de regio goed. Daarnaast is zij na haar studie verpleegkunde jarenlang werkzaam geweest in de zorg, eerst als wijkverpleegkundige en later in het ziekenhuis. Deze kennis en ervaring komen haar nu van pas als Tweede Kamerlid waar zij zich bezighoudt met het thema zorg.

Sinds Wieke in de Tweede Kamer zit, heeft zij al een aantal successen op haar naam staan. Zo werd afgelopen september zowel haar voorstel aangenomen om vrouwen vaker op borstkanker te gaan screenen, worden zelftests voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker voortaan standaard verstuurd en deed ze een voorstel om leiderschap van verpleegkundigen in wijkteams te bevorderen. Deze week diende zij een initiatief wet in om te regelen dat een patiënt het recht krijgt te kiezen voor een digitale afspraak, in plaats van een bezoek aan een ziekenhuis of andere zorgverlener.

Tijdens het bezoek horen we meer over hoe D66 denkt over hoe in het hele land de beste zorg geboden en georganiseerd kan worden. In Hoogeveen biedt het ziekenhuis bijvoorbeeld minder activiteiten aan dan in het verleden. Staat dit niet haaks op elkaar? Wieke licht dit toe. Ook zal zij ingaan op de toekomst van de thuiszorg en welke ideeën zij en haar partij daarover hebben. Aansluitend op haar betoog, is er tijd om hierover vragen te stellen en nader in gesprek te gaan.

De bijeenkomst met Wieke Paulusma op 26 oktober start om 19.30 uur en vindt plaats in de bibliotheek.