Stuur uw Hoogeveense bijdrage in voor de Drentse scheurkalender

Hoogeveen – Eind dit jaar verschijnt voor het eerst de Drentse Scheurkalender 2019. De uitgever doet via de website drentsescheurkalender.nl een oproep om een gedichtje, verhaaltje of foto in te sturen. De gemeente ondersteunt het initiatief en vraagt haar inwoners een bijdrage over de gemeente Hoogeveen in te sturen. Om zo Hoogeveen op de kaart te zetten. Of beter: op de kalender.

De kalender laat zien wat Drenthe beweegt en wat Drenten bezig houdt. Een unieke verzameling van persoonlijke foto’s, gedichten en korte verhaaltjes. De kalender moet het resultaat zijn van spontane inzendingen uit alle hoeken van de provincie en van alle leeftijden. Een tijdsbeeld, een weergave van schoonheid en veelzijdigheid van de provincie en haar inwoners, een bron van inspiratie voor anderen.

Som der delen
‘Wat maakt Drenthe zo bijzonder of mooi. Tsja, dat is minimaal de som der delen. En het mooie daarvan is dat het geheel vaak meer is dan de som der delen. Hoogeveen als deel van de som, die Drenthe heet, is een prachtige, bruisende en levendige gemeente’, schrijft burgemeester Karel Loohuis op de website van de kalender.

Hoe kunt u meedoen
Laat zien hoe mooi of apart gemeente Hoogeveen is. Kijk voor de voorwaarden en werkwijze op drentsescheurkalender.nl. U kunt nu uploaden voor de kalender van 2019. Dit kan tot en met 15 augustus. Daarna worden de inzendingen beoordeeld door een jury. Tijdens de officiële presentatie in oktober kunt u zien of uw foto, verhaal of gedicht in de kalender staat.

Te koop
De Drentse Scheurkalender is vanaf dit najaar te koop bij diverse boekhandels en kost ongeveer € 15.