Stembussen zijn geopend, vandaag kan jij je stem laten gelden

Vandaag zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en Waterschappen. U krijgt 2 stempassen waarmee u tegelijkertijd kunt stemmen op leden van de provinciale staten en op leden van de waterschappen.

Op 15 maart zijn er verkiezingen voor de provincie. We kiezen dan wie er in Provinciale Staten komen. Als je 18 jaar of ouder én officieel Nederlander bent, mag jij ook stemmen.

Met jouw stem heb je invloed op hoe Drenthe eruit ziet. De plannen van de provincie gaan namelijk over heel Drenthe. Zo zorgt de provincie voor wegonderhoud, goede bereikbaarheid via openbaar vervoer en stimuleert zij de productie en het gebruik van duurzame energie. Doordat de provincie de natuur beschermt, fietsroutes aanlegt en cultuur en sport ondersteunt, kan jij erop uit in Drenthe.

Door te stemmen laat je zien wat jij belangrijk vindt voor Drenthe en kan jij je stem laten horen. Er zijn verschillende politieke partijen waar je 15 maart op kunt stemmen. Heb je nog geen keuze gemaakt? Vul dan de StemWijzer in en ontdek welke partij het beste bij jou past.

Wil je meer informatie? Klik HIER

Stemlocaties in gemeente Hoogeveen
Klaar om te stemmen? Hier even een checklist:
Waar is het stembureau? ✅
Stempas bij me ✅
Paspoort, rijbewijs of identiteitsbewijs bij me?✅
Klaar om te stemmen!
Alle informatie en locaties over het stemmen in de gemeente Hoogeveen staat op hoogeveen.nl/verkiezingen.
In deze lijst is stemlocatie  Noordscheschut vergeten, maar hier kan jij je stem ook uitbrengen van 7.30 tot 21.00 in De Cirkel aan de Jan Naardingweg 1 in Noordscheschut