Politiek

Raadzaal Hoogeveen is 12 november even het domein van kinderen

Hoogeveen: In Hoogeveen wordt de Kindermaand afgesloten met de Kindergemeenteraad op maandagavond 12 november door kinderen van verschillende basisscholen.

De afgelopen weken zijn de leerlingen van groep 7 en/of 8 van De Posthoorn, De Goudvink, De Morgenster, De Sprong en de afdeling Kwadraat van De Krullevaar druk bezig geweest met de voorbereidingen voor de kindergemeenteraadsvergadering. Ze hebben zich verdiept in het politieke werk, waarbij ze begeleid werden door echte Hoogeveense raadsleden. Afgelopen week hebben ze een bezoek gebracht aan het Raadhuis, waar ze een presentatie en een rondleiding kregen.

Dit jaar was de opdracht aan de Kindergemeenteraad om voorstellen te maken voor de inrichting van het nieuwe zwembad. Tijdens de Kindergemeenteraad op maandag 12 november mogen de leerlingen van vijf basisscholen hun plannen presenteren. Per basisschool houden 3 à 4 kinderen een presentatie van 5 minuten over het voorstel dat zij indienen. Aan het eind van de avond zal er in twee stemmingsronden gekozen worden welk voorstel als winnaar uitgeroepen wordt. Burgemeester Karel Loohuis is deze avond de voorzitter van de Kindergemeenteraad.

De Kindergemeenteraadsavond is ook te volgen via de livestream op www.hoogeveen.nl/gemeenteraad. Onder de raadsvergaderingen is de link naar de live-uitzending te vinden. De agenda van 12 november is te vinden op https://hoogeveen.raadsinformatie.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen