Politiek

PvdA Hoogeveen: mensen voorop, meer aandacht voor jeugd en een nieuw zwembad

HOOGEVEEN – Buiten de lijntjes kleuren bij het helpen van mensen, meer aandacht voor jeugd en een nieuw zwembad. Tijdens de algemene beschouwingen waarbij de gemeenteraad vooruitblikt naar 2024, waren dit de drie kernpunten van PvdA Hoogeveen.  

De financiële crisis in Hoogeveen is (bijna) weer achter de rug. Er is weer ruimte te investeren. Ondertussen is er veel achterstallig onderhoud ontstaan dat nodig aangepakt moet worden. “En dan gaat het niet alleen om wegen, fietspaden, (school)gebouwen en sportvoorzieningen”, vertelt PvdA-fractievoorzitter Stan van Eck. “Ook op sociaal gebied is er sprake van achterstallig onderhoud.”

Mensen voorop
Wat de PvdA betreft, mag het college bij het helpen van mensen ook buiten de lijntjes kleuren. “Niet de wet moet leidend zijn, maar de vraag van de inwoner. De gemeente Enschede heeft gekozen voor een persoonlijke, soepele aanpak voor mensen in de bijstand. Dat heeft geleid tot een hogere tevredenheid van de inwoners en van de medewerkers van de gemeente”, geeft Van Eck als voorbeeld.

Jeugd máákt de toekomst
De jeugd heeft niet alleen de toekomst, de jeugd maakt ook de toekomst. Voor de PvdA was dat reden het initiatief te nemen tot de oprichting van de raadsbrede werkgroep ‘jeugd en politiek’. Programma’s als Talentherkenning en Masterkans krijgen de steun van de PvdA. “Investeren in jeugd, is investeren in de toekomst. In hun toekomst en in die van ons. En als je opgroeit, is het belangrijk in aanraking te komen met cultuur. Het is nog zo’n investering die zich dubbel en dwars terugverdient: investeren in cultuur. Van het Onderduikersmuseum tot Het Podium.”

Een nieuw zwembad
“Hoogeveen verdient een nieuw zwembad. Compleet met mooie glijbaan, doelgroepbad en wedstrijdbad”, vervolgt Van Eck. “De PvdA was enkele jaren geleden als enige partij tegen de komst van een ijsbaan. Wij waren en wij zijn van mening dat Hoogeveen meer, veel meer behoefte heeft aan een fatsoenlijk zwembad. Het huidige zwembad is hopeloos gedateerd. We kunnen niet langer volstaan met zwembad De Dolfijn in de benen houden met duct tape en stopverf. Het zwembad is bovendien gebouwd in een tijd dat energie ‘niets’ kostte.”

—–

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen