Jong geleerd…

Hoogeveen – Meepraten, invloed uitoefenen en opkomen voor de belangen inwoners van je gemeente, kan in de politiek. Het lijkt moeilijk maar dat is het niet. Gewoon denken, luisteren naar anderen en doen. Hilma Hooijer, fractievoorzitter van Gemeentebelangen én schooljuf, voelt zich helemaal in haar element wanneer ze de leerlingen van groep 7 en 8 van ’t Kofschip ontvangt in de raadszaal van gemeente Hoogeveen.

Hooijer: “Wij zijn in een tijd opgegroeid dat je als kind niks te vertellen had. Dat is zo jammer. Kinderen kunnen zo onbevangen en spontaan hun mening geven en als je ze vragen voorlegt, denken ze erover na en komen dan met mooie reacties. Het is belangrijk dat kinderen weten dat ze wel hun mening mogen geven en dat geeft hen ook vertrouwen om later als volwassene ook hun mening te geven.  

Daarom doen collega GB-raadslid Aron Sieders en ik graag mee aan “Democracity”. Democracity is een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door de griffie van de gemeente. De leerlingen hebben de opdracht om een stad te maken, dus te bepalen welke gebouwen er in de stad moeten komen waarna ‘de oppositie’ een voorstel kan doen om juist andere voorzieningen in de stad neer te zetten. Zo worden jongeren spelenderwijs geattendeerd op maatschappelijke en politieke vraagstukken. Want “Jong geleerd, is oud gedaan”.