Politiek

Jan Steenbergen terug in raadsfractie van Gemeentebelangen Hoogeveen

Hoogeveen – Jan Steenbergen is terug van weggeweest: hij vult de vrijgekomen plek op in de raadsfractie van Gemeentebelangen Hoogeveen na het vertrek van Jacob van der Heide, die wethouder wordt. Dit staat te lezen in een persbericht dat we mochten ontvangen.

Het bestuur van Gemeentebelangen zegt het belangrijk te vinden dat de kennis en ervaring die Jan Steenbergen in 21 jaar heeft opgebouwd behouden blijft voor de partij.

Steenbergen stapte in juni als wethouder op. Volgens hem was er een vertrouwensbreuk ontstaan met zijn eigen fractie Gemeentebelangen. Steenbergen trok toen zijn conclusies en stapte op.

Steenbergen heeft in de afgelopen periode gesprekken met alle fractieleden gevoerd. ,,In de fractievergadering van 22 augustus is mijn voorgenomen terugkeer bekrachtigd. Wel hebben we in de fractie een duidelijke afspraak gemaakt. Mijn rol zal op de achtergrond zijn met als belangrijkste taak het coachen, adviseren en begeleiden van de fractieleden. Ik ben er blij mee dat ik op deze wijze mijn bijdrage weer kan leveren.”

Fractievoorzitter Jacob van der Heide zegt verrast te zijn door het feit dat Steenbergen bereid is om de opengevallen plek in de fractie te vullen. ,,Ik kan alleen maar concluderen dat dit de fractie ten goede zal komen en ik verwacht straks ook in mijn rol als wethouder een goede relatie en werkverhouding. Ik zeg dan ook namens de fractie en bestuur, welkom Jan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen