Politiek

Gemeentebelangen wil Mediwiet op agenda

Hoogeveen: Gemeentebelangen Hoogeveen heeft via haar fractievoorzitter Ina Prins een verzoek ingediend bij het presidium om het onderwerp legaliseren van het gebruik van Mediwiet (medicinale wiet) op de raadsagenda te krijgen in een informerende ronde. Dit verzoek wordt door 7 partijen ondersteund. Donderdag 14 november zal er een informerende ronde plaats vinden in de gemeenteraadsvergadering. Het college, vertegenwoordigers van o.a de Stichting Suver Nuver, Zorgbelang Drenthe en een ervaringsdeskundige zullen de Raad informeren.
Tijdens haar dagelijkse werk in de terminale zorg komt ze (Ina Prins) vaak mensen tegen die verlichting van de klachten ondervinden na het gebruik van wietolie in de laatste fase van het leven. Ook zijn er veel mensen met (chronische) ziektes, ontstekingen en spasmen die aangeven dat hun kwaliteit van leven door het gebruik van Mediwiet verbetert.
Gemeentebelangen wilde dit gevoelige onderwerp graag op de agenda hebben en hierover  als raad in gesprek te gaan. “We zouden graag zien dat Mediwiet betaalbaar, bereikbaar en legaal te verkrijgen is voor degenen die het om medische reden nodig zijn. Het is een gevoelig onderwerp waar men in Den Haag maar geen beslissingen over neemt. Inmiddels zijn er landelijk al veel gemeenten die een oproep gedaan hebben aan Den Haag om dit aan te pakken.” Aldus de partij.Ook in de Provinciale Staten van Drenthe diende SterkLokaal (op 28-3-2018) een motie vreemd aan de orde van de dag in, om de beschikbaarheid, bereikbaarheid en betaalbaarheid van medicinale cannabisolie voor patiënten te verbeteren en geeft ze aan dat elke provincie tenminste één uitgiftepunt moet hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen