Politiek

Gemeente Hoogeveen aan de rand van de financiële afgrond

Hoogeveen – De gemeente Hoogeveen zit aan de financiële afgrond en moet per direct stoppen met alle uitgaven die niet wettelijk verplicht of contractueel verplicht zijn . Om 16.00 uur is hier een persconferentie over dit onderwerp.
Sinds de overheid de verantwoording van WMO en jeugdzorg bij de gemeentes hebben neergelegd zijn de algemene reserves  snel gedaald. Maar ook uitgaves aan onder ander het mislukte IJZ plan  zijn hier debet aan. Ook is de gemeente veel geld kwijt voor onderhoud en vervanging van voorzieningen, zoals sportvelden, scholen en zwembad.De komende weken wordt een inventarisatie gemaakt van de besparingen die deze maatregel oplevert. Dan moet ook duidelijk worden of er nog ruimte ontstaat voor uitzonderingen op de totale uitgavenstop. Met de uitgavenstop hoopt  de gemeente Hoogeveen 8 miljoen euro te kunnen besparen. Eind deze maand hoopt het college exact te weten wat de opbrengst zal zijn van de uitgavenstop. Dan horen inwoners, organisaties en bedrijven ook wat de gevolgen van de stop voor hen zullen zijn.
Door deze maatregelen hoopt de gemeente eind 2024 een financiële buffer te hebben. Het is nog niet bekend of deze maatregelen bijvoorbeeld ook het gisteren aangekondigde stadsfestival, festiviteiten rond 75 jaar bevrijding of  het  nieuw te bouwen Cultureel Complex worden getroffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen