Politiek

Gemeente Belangen blij met tegemoetkoming kosten vanuit overheid voor lokale partijen

Penningmeester André Baas is zeer verheugd te lezen dat zijn partij geld van de overheid krijgt.

“Het is een rare situatie dat een lokale partij niet dezelfde faciliteiten heeft als een landelijke partij” geeft Baas aan. “Wij zijn geen eendagsvlieg gebleken, we bestaan al vanaf 1978 en we zijn na het millennium gestaag gegroeid naar de grootste partij in Hoogeveen. Toch hebben wij altijd zelf voor onze centen moeten zorgen om onze uitgaven te bekostigen.

Alle landelijke partijen krijgen geld vanuit Den Haag en hebben dus een ruim budget die ze kunnen inzetten in bijvoorbeeld de verkiezingscampagne. Ik ben er dan ook supertrots op dat ondanks ons kleine budget we toch de grootste partij zijn geworden en gebleven. Gelukkig zetten onze fractieleden, bestuur maar ook vele andere leden van Gemeentebelangen zich altijd belangeloos in. Ten tijde van de verkiezingscampagne hebben ze zelfs zelf extra geld in de pot gedaan als de bodem in zicht was. Ook hebben we gelukken een goed netwerk van relaties die of geheel gratis zaken of diensten beschikbaar hebben gesteld of voor een heel schappelijk bedrag. Een eigen verkiezingskrant, de fimpjes, verkiezingsborden, flyers en het TV-programma kosten nu eenmaal geld. Als we iets meer armslag krijgen, kunnen we ons nóg beter profileren”.

Veel lokale partijen samen met VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) hebben intensief gelobbyd. De motieven zijn terecht. Gemeentelijke politiek wordt vooral door de lokale partijen gedomineerd, in het kader van gelijke rechten, is het niet meer dan billijk dat zij net zoveel gefinancierd worden als de landelijke partijen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen