Even nader kennismaken: Niek Wind Wethouder Gemeente Hoogeveen

Mijn naam is Niek Wind. Sinds 7 september ben ik als wethouder aan de slag voor de gemeente Hoogeveen. Ik woon in Odoorn en ben met recht een kleine zelfstandige met een eenmanszaak in het organiseren van whiskyproeverijen. Als opvolger van Jan Zwiers heb ik nagenoeg dezelfde portefeuille op me genomen. Een dynamisch takenpakket, waarbij Economische Zaken, de ontwikkeling van de Binnenstad en Marketing raken aan dat waar ondernemers dag in dag uit mee bezig zijn.

Voor mij ligt de uitdaging in deze eerste weken in het leren kennen van de organisatie, de samenwerkingspartners in de regio en natuurlijk ook in het leren kennen van ondernemers en ondernemingen in Hoogeveen. Ik heb het team economische zaken gevraagd mij op sleeptouw te nemen om nader kennis te maken met u als ondernemers.

Los van al die kennismakingen is het mij al duidelijk geworden dat ondernemers in Hoogeveen staan voor hun zaak. We kunnen in Hoogeveen waanzinnig veel en zijn op het gebied van onder andere logistiek, innovatie en de maakindustrie een stevige speler in het noorden van het land. Maar de kern van ondernemerschap ligt niet in te zien waar we in het hier en nu staan, maar veel meer op welke stappen er gezet moeten worden om ook klaar te zijn voor de toekomst. Die toekomst is spannend, met grote transities die op de samenleving en dus ook op ondernemers afkomen. In het aan de slag gaan met die transities zijn we partners en hebben we gezamenlijk stappen te zetten.

We komen elkaar vast en zeker op enig moment tegen. Schiet me dan ook gerust aan. Onder het genot van een kop koffie is altijd goed nader kennis te maken.