Politiek

Een zwembad met ruimte voor iedereen

Hoogeveen: In de voorbereiding van de bouw van een nieuw zwembad in Hoogeveen heeft het college van B&W, in samenspraak met de gebruikers en de medewerkers van zwembad De Dolfijn, een keus gemaakt voor de indeling. Er komen drie baden: een wedstrijdbad, een iets kleiner bad waarin groepsactiviteiten kunnen plaatsvinden en een bad voor les- en recreatief zwemmen.

Ten opzichte van het huidige zwembad de Dolfijn komt er bijna 300 vierkante meter extra zwemwater beschikbaar. Hierdoor kunnen er meer activiteiten voor diverse doelgroepen in het zwembad geprogrammeerd worden. De verwachting is dat in het nieuwe zwembad het jaarlijkse bezoekersaantal zal stijgen van circa 167.000 naar circa 214.000.

Wethouder Erwin Slomp: ‘We zijn blij dat we nu een indeling hebben waar alle gebruikers positief op gereageerd hebben. Zo kunnen we bouwen aan een toekomstbestendig zwembad dat geschikt is voor alle Hoogeveners. De variant met een wedstrijdbad van 50 meter lang blijkt niet nodig te zijn om op topniveau wedstrijden te kunnen organiseren. Het wedstrijdbad dat we gaan maken wordt 25 meter lang maar heeft acht banen en daardoor is het bad ook geschikt voor grote wedstrijden.’

Op 20 december informeert het college de gemeenteraad over de gemaakte keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen