Politiek

Debat over bezuinigingsvoorstellen digitaal te volgen op 9 april

Hoogeveen -Voor de geannuleerde raadsvergadering van 26 maart stond een belangrijk punt op de agenda: een debat over de eerder gedane bezuinigingsvoorstellen. Raad en college willen niet dat de besluitvorming rondom dit onderwerp stil komt te liggen. Daarom is besloten dat er op 9 april een digitale raadsvergadering zal plaatsvinden.

Het openbare leven ligt voor een groot deel stil. Deze crisis raakt ons allemaal, op allerlei manieren. Ook het raadswerk is nu lastig uitvoerbaar. Alle grote en kleine bijeenkomsten van de raad zijn de komende tijd geannuleerd.

Voor de geannuleerde raadsvergadering van 26 maart stond een belangrijk punt op de agenda: een debat over de eerder gedane bezuinigingsvoorstellen. Raad en college willen niet dat de besluitvorming rondom dit onderwerp stil komt te liggen. Daarom is besloten dat er op 9 april een digitale raadsvergadering zal plaatsvinden. Aan deze digitale raadsvergadering zullen woordvoerders, voorzitter en college deelnemen.

De raadsavond zal op 9 april vanaf 19.30 uur via de live stream op www.hoogeveen.raadsinformatie.nl te volgen zijn. We gaan ervan uit dat dit goed zal verlopen, al zijn we hierbij natuurlijk meer dan ooit afhankelijk van de techniek. Voorafgaand aan de vergadering zal het systeem daarom uitgebreid getest worden. Wanneer het vergaderen op afstand goed verloopt, is het de bedoeling dat er op 23 april ook een digitale besluitvormingsvergadering zal plaatsvinden.

Doordat de raad niet vergadert in de Raadzaal is het ook niet mogelijk raadsleden direct toe te spreken tijdens het spreekrecht, zoals u dat gewend bent bij een reguliere raadavond.

Inspreken is alleen schriftelijk mogelijk. Schriftelijke reacties kunnen worden gestuurd aan griffie@hoogeveen.nl of gericht aan Gemeente Hoogeveen, Postbus 20.000, 7900 PA Hoogeveen.

In het gemeentehuis wordt momenteel hard gewerkt om deze crisis en alle gevolgen daarvan het hoofd te bieden. Als gemeenteraad hebben we er vertrouwen in dat het college in deze crisissituatie de besluiten neemt die nodig zijn. We wensen u allen veel sterkte toe in deze lastige tijd en we hopen u, nadat het coronavirus onder controle is, weer in goede gezondheid te mogen ontmoeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen