Politiek

Cihan Özbilir geïnstalleerd als opvolgend raadslid

Op 7 april is de 24-jarige Cihan Özbilir, van Turkse afkomst, geïnstalleerd als opvolgend raadslid in Hoogeveen.  

Nog nooit is er iemand van met Turkse achtergrond raadslid geweest in de gemeente Hoogeveen. Dit was voorzitter Jacob Melissen een doorn in het oog. Gemeentebelangen is er altijd geweest voor alle inwoners van de gemeente Hoogeveen en gaat er prat op dat zij een afspiegeling zijn van de Hoogeveense bevolking. Dan is het logisch dat je ook inwoners in je eigen partij zou moeten hebben met een andere etnische achtergrond. en werden diverse mensen benaderd met een andere etnische achtergrond. Zo is is Cihan Özbilir bereid gevonden om kandidaat raadslid te worden en op 7 april heeft hij de eed afgelegd in het gemeentehuis. Een heuglijk moment voor hem maar zeker ook voor de Turkse gemeenschap.

Cihan vertelt dat zijn grootouders in de jaren 60 naar Hoogeveen zijn gekomen om hier te werken. Zijn ouders zijn hier geboren en hij dus uiteraard ook. De familie, zoals de meeste Turkse families, wonen hun hele leven al in Hoogeveen.

Gemeentebelangen heeft Cihan op het juiste moment benaderd. Afgelopen jaar heeft hij zijn HBO studie ICT afgerond en heeft hij ook direct een vast dienstverband gekregen bij Trivium Packaging (de blikfabriek) in Hoogeveen.

Tijdens de verkiezingscampagne heeft Cihan alle werkzaamheden rond social media opgepakt en dat doet hij nog steeds. “Mijn drijfveer om in de politiek te gaan, is om politiek dichterbij jongeren te brengen en om de belangen van jongeren te behartigen”. Hij vervolgt: “Doordat de kandidaats raadsleden tijdens de verkiezingscampagne heel intensief met elkaar hebben samengewerkt, zijn we een echt team geworden. Voor mij is het heel leerzaam om als opvolgend raadslid de komende 4 jaar te mogen meedraaien in de Hoogeveense gemeenteraad. Ik ben blij dat Gemeentebelangen mij die kans geeft en heb er heel veel zin in.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen