CDA Hoogeveen organiseert politiek café over veiligheid en coffeeshops

CDA Hoogeveen organiseert samen met CDJA Drenthe op maandag 20 november een politiek café over veiligheid en coffeeshops. Onderdeel van veiligheid, ondermijning is in de gemeente Hoogeveen een groot probleem. De Rekenkamer bracht onlangs een verontrustend rapport uit, waaruit bleek dat Hoogeveen een hoog risicoprofiel heeft, maar ondermijning nauwelijks de aandacht krijgt in het beleid. De christendemocraten willen daarom met Hoogeveners in gesprek over veiligheid en coffeeshops tijdens een politiek café met Tweede Kamerkandidaten Anne Kuik (nummer 10) en Bart van Dekken (nummer 38).

 

CDA-fractievoorzitter a.i. Bert Otten vertelt: “Anne Kuik en Bart van Dekken hebben veel expertise op het gebied van veiligheid. Anne Kuik is momenteel woordvoerder veiligheid in de Tweede Kamer en Bart van Dekken heeft jarenlang bij justitie gewerkt. Het CDA vindt veiligheid dan ook belangrijk. In een fatsoenlijk land voelt iedereen zich namelijk veilig en kun je veilig over straat. Daarom willen wij samen met u het gesprek aangaan hoe we Hoogeveen veiliger kunnen maken en welke gevolgen coffeeshops hebben voor de veiligheid in onze gemeente. U bent van harte uitgenodigd!”

 

Het politiek café vindt plaats op maandag 20 november in De Koffiepot, Hoofdstraat 81 in Hoogeveen. Inloop is vanaf 19:30. De avond is vrij toegankelijk.