ZONL Zonnewiede
Politiek

CDA Hoogeveen en SGP betreuren verhoging ozb

Hoogeveen-CDA Hoogeveen en SGP betreuren het feit dat de ozb in 2024 opnieuw wordt verhoogd, nadat het voorstel van beide partijen tijdens de raadsvergadering van 6 juli is verworpen. De twee partijen zien en zagen niets in de voorgestelde ozb-indexering van het college en dienden daarom een voorstel in om de ozb in 2024 niet te indexeren.

CDA-raadslid Erik-Jan Kreuze licht hierover toe: “In de Kadernota heeft het college voorgesteld om de ozb in 2024 opnieuw te verhogen, terwijl dit niet noodzakelijk is. De financiële doelen van het zakencollege in Schone Lei en van het huidige college zijn immers ruimschoots gehaald en de gemeente heeft in 2021 en 2022 grote overschotten geboekt. In 2022 bedraagt het overschot 27 miljoen euro en de verwachting is dat de gemeente ook in 2023 miljoenen zal overhouden. Met zulke overschotten vinden wij een ozb-verhoging niet uitlegbaar.

SGP-raadslid Brand van Rijn vult aan: “Daar komt nog bij dat de ozb-verhoging niet de enige kostenverhoging is. Onze inwoners worden al meer dan een jaar getroffen door de gevolgen van inflatie aan de kassa en aan de tank. De prijzen zijn volgens de consumentenprijsindex in 2022 met 11,6% gestegen en in 2023 (t/m juni) met 5,7%. De hoge inflatie bewijst des te meer dat een ozb-verhoging niet wenselijk is. Wij vinden het daarom jammer dat coalitiepartijen GemeenteBelangen, PvdA, VVD en ChristenUnie, gezien de grote overschotten en de hoge inflatie, niet bereid zijn om de ozb-betaler tegemoet te komen.”

Het voorstel van CDA en SGP is tijdens de raadsvergadering van 6 juli met X stemmen voor en X stemmen tegen verworpen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen