Vanaf woensdag krijgt Hoogeveen centraal coronaspreekpunt

Hoogeveen – Vanaf woensdagmorgen kunnen patiënten na telefonisch overleg met hun eigen huisarts terecht op een centraal coronaspreekuur in de huisartsenpost in Bethesda Hoogeveen 

Het gaat om elke patiënt in Hoogeveen waarvan het vermoeden is dat hij of zij is besmet met het coronavirus.  Let op neem eerst altijd telefonisch contact op met u eigen huisarts

De huisartsenpraktijken in de gemeente Hoogeveen  nemen onderstaande maatregelen om een snelle verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. In principe gelden deze tot en met 6 april, tenzij anders wordt gecommuniceerd.
KOM NIET NAAR DE PRAKTIJK MAAR NEEM ALTIJD EERST TELEFONISCH CONTACT OP
Een dokterspraktijk is alleen geopend voor patiënten die een afspraak hebben 
Voordat u telefonisch contact  opneemt, verzoeken wij u voor informatie over het corona-virus te kijken op www.thuisarts.nl of te bellen met het landelijke info-nummer 0800-1351.
Bij verkoudheid, keelklachten, griepklachten met of zonder koorts: THUISBLIJVEN en zo min mogelijk contact met anderen totdat u 24 uur klachtenvrij bent. Alleen voor zieke mensen geldt: beleid/behandeling vindt plaats na overleg met de huisarts.
De landelijke adviezen voor het testen op het corona-virus zijn gewijzigd. Vanaf nu worden alleen mensen ouder dan 70 jaar met ernstige ziekteverschijnselen, mensen met een onderliggende ziekte en ernstig zieke mensen voor wie opname in het ziekenhuis nodig is, getest.
Spreekuren zullen zoveel mogelijk telefonisch plaatsvinden.
Kleine chirurgische verrichtingen worden uitgesteld.
Afspraken bij de praktijkondersteuner voor controle van diabetes, bloeddruk, COPD zullen NIET doorgaan. Deze afspraken worden verplaatst of vinden telefonisch plaats. De praktijkondersteuner neemt contact met u op.
Begeleiders van patiënten die voor een acute klacht komen, mogen GEEN luchtwegklachten hebben. In dat geval moet een andere begeleider worden gezocht.