Gezondheid

Treant heeft informatiebeveiliging op orde en behaalt certificaat NEN 7510

Treant ziekenhuiszorg heeft het certificaat NEN 7510 behaald. Dat betekent dat we onze informatiebeveiliging op orde hebben. En daar zijn we trots op.

 

Om goede zorg te kunnen leveren is betrouwbare informatie noodzakelijk. Zorgprofessionals moeten erop kunnen vertrouwen dat de gegevens betrouwbaar zijn en patiënten moeten erop kunnen vertrouwen dat hun gegevens vertrouwelijk behandeld worden.

Om dit te kunnen garanderen zijn er normen gesteld aan informatiebeveiliging en gegevensbescherming in de gezondheidszorg. Dit uitvoerige normenpakket is vastgelegd in de zogenoemde NEN 7510.

 

Verder geprofessionaliseerd

Het afgelopen jaar heeft Treant het beleid en de processen rondom informatieverwerking, -uitwisseling en -beschikbaarheid verder geprofessionaliseerd. Ook hebben medewerkers diverse trainingen gevolgd met betrekking tot informatiebeveiliging. Dit alles heeft geleid tot het behalen van het NEN 7510-certificaat.

 

Auditoren onder de indruk

Digitrust, een onafhankelijke certificeringsorganisatie, is ruim twee weken te gast geweest op onze ziekenhuislocaties. Zij hebben vastgesteld dat de werkprocessen binnen Treant veilig zijn en de medewerkers zich bewust zijn van het feit dat ze werken met vertrouwelijke gegevens en de risico’s die dat met zich meebrengt. De auditoren waren onder de indruk van hoe informatiebeveiliging binnen Treant geborgd is. Patiënten kunnen erop vertrouwen dat Treant zorgvuldig met hun gegevens omgaat.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen