Gezondheid

Testafspraak corona ? Tip van GGD: flesje water en petje mee

Regio – Vanwege de hitte zet de GGD komende dagen meer testers (bemonsteraars) in op hun testlocaties in Assen en Emmen. Hierdoor kunnen ze meer mensen in de koelere ochtenduren testen op corona. Dit doet de GGD om het voor zowel de testers als voor de personen die getest worden, zo comfortabel mogelijk te maken.

Tips voor als je naar de teststraat komt
Neem een flesje water mee voor tijdens het wachten in de auto. Ook een petje kan prettig zijn, want tijdens de test moet het autoraam open. Kom op tijd, maar niet te vroeg zodat je kort hoeft te wachten. Er is geen teststraat in Hoogeveen van de GGD

Alleen op afspraak!
Een coronatest is alleen op afspraak. Heb je klachten die doen denken aan corona? Maak dan een afspraak voor een coronatest via het landelijke afsprakennummer 0800 – 1202.

Vaste testlocatie in Emmen
Op donderdag 6 augustus openen we een nieuwe vaste testlocatie in Emmen. Deze teststraat komt in de brandweerkazerne aan de Nijbracht 43a. Mensen kunnen hier van maandag t/m vrijdag terecht om zich te laten testen. Tot die tijd blijft de mobiele testfaciliteit op maandag, woensdag en vrijdag in Emmen op de parkeerplaats bij Sporthal Angelslo.

Mobiele testfaciliteit naar andere locatie
De mobiele testfaciliteit is bedoeld om snel ter plaatse te zijn en te testen in het geval van een uitbraak. Zolang dit niet het geval is zet de GGD deze mobiele testfaciliteit in op een plek in Zuidwest-Drenthe. Volgende week wordt de locatie bekendgemaakt.

Testlocatie Assen
De openingstijden van de teststraat in Assen zijn uitgebreid. Hier kunnen mensen dagelijks terecht voor een test. De testlocatie in Assen, aan de Mien Ruysweg 1, is elke dag van de week geopend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen