Spoedeisende eerste hulp Bethesda sluit deze week al

Hoogeveen  In plaats van 6 april,  is aankomende vrijdag de Spoedeisende hulp (SEH) van ziekenhuis Bethesda voor het laatst in deze vorm open. Treant vervroegt de  in verband met de coronacrisis. Zo kan een deel van het SEH-personeel eerder worden ingezet in Emmen. 

Eerder was het de bedoeling dat 6 april de laatste dag was van de SEH maar dat is nu vervroegd naar dit weekend. Dit vervroegde sluiten van de SEH in Hoogeveen is nodig  om  zorgteams sneller op sterkte te krijgen in verband met de verwachten drukte door  het coronavirus.

Hoogeveen (Bethesda) – vanaf vrijdag 27 maart (i.p.v. 6 april)

Wat blijft?

 • Poliklinische zorg
 • Dagbehandeling beschouwend en chirurgisch
 • Dagverpleging kindergeneeskunde geopend voor electieve opnames van beschouwende en snijdende specialismen. Spoedconsulten op de poli Kindergeneeskunde blijven mogelijk.
 • Geplande laagcomplexe zorg, short stay (= weekziekenhuis)
 • BSP open op maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur (bemand tot 23.00 uur)
 • CTU open op maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur

Wat is er niet meer na 27 maart (i.p.v. 6 april)?

 • SEH
 • Spoedopnames
 • AZA (Acute Zorg Afdeling)

Zoals in de Zorg voor de regio-plannen afgesproken, gaat de acute zorg naar Emmen.

Wat is er dan aangepast ten opzichte van het oorspronkelijke plan Zorg voor de regio voor Bethesda in Hoogeveen?

 • De Basisspoedpost is tijdens de coronacrisis niet open in het weekend
 • De medewerkers van de acute zorg in Bethesda gaan een week eerder naar hun nieuwe werkplek in Emmen.

Op ziekenhuislocaties Bethesda Hoogeveen  is na het sluiten van de afdeling Spoedeisende hulp (SEH)  een basisspoedpost gevestigd. Op de basisspoedpost kunt u terecht na verwijzing door uw huisarts of de huisartsenpost. De basisspoedpost is zeven dagen per week open van 8.00 tot 23.00 uur voor niet levensbedreigende situaties zoals een sportblessure, een botbreuk of een snijwond.

Patiënten bellen huisarts, huisartsenpost of 112

In levensbedreigende situaties belt u altijd 112. Heeft u een klacht die niet kan wachten, maar die niet direct levensbedreigend is? Bel dan altijd eerst met uw huisarts. Doordeweeks kan dit tussen 08.00 uur – 17.00 uur. Buiten kantoortijden en in het weekend belt u met de huisartsenpost 0900-9229 (Groningen) of 0900 – 112 0 112 (Drenthe).

Voor de beste zorg is het belangrijk dat u altijd eerst belt en niet onaangekondigd naar het ziekenhuis komt.

 

De basisspoedpost is vanaf maandag open van 8.00 tot 22.00 uur. De hartafdeling is op deze dagen open van 8.00 tot 17.00 uur. Zorgpartners zoals huisartsen en ambulances zullen vanaf dan geen ‘spoedgevallen’ meer verwijzen of brengen naar het ziekenhuis in Hoogeveen, maar voor een andere locatie kiezen. Dat kan bijvoorbeeld  Meppel, Assen, Zwolle of Groningen, Hardenberg of Emmen zijn. Afhankelijk van wat de patiënt mankeert.