SP: 500 banen ziekenhuizen Treant moeten behouden blijven

Hoogeveen – De drie ziekenhuizen van de Treant Zorggroep in Drenthe en Groningen hebben medegedeeld dat er 500 banen zullen verdwijnen bij de zorggroep. Een totaal onbegrijpelijk besluit in een tijd van toenemende vergrijzing en grote personeelstekorten in de zorg.

Volgens Treant is deze ontslagronde een logisch gevolg van het dalende aantal patiënten in hun ziekenhuizen. ‘Bizar! Eerst besluit Treant om afdelingen van ziekenhuizen te sluiten, zo is  de acute verloskunde uit Hoogeveen en Stadskanaal verdwenen. Vervolgens constateert men dat het aantal patiënten afneemt. Dit had toch iedereen kunnen verwachten. Helaas zijn 500 medewerkers van de ziekenhuizen hier nu de dupe van’, zegt Henk van Gerven, Tweede Kamerlid van de SP.

Volgens de SP moet de ziekenhuiszorg in Noord-Nederland niet afgebouwd worden maar moeten we daar juist investeren. Zo stellen we voor de acute verloskunde terug te brengen en om in zowel Stadskanaal als Hoogeveen weer een volledig ziekenhuis te realiseren. Met het weer openen van deze belangrijke afdelingen kunnen de banen die nu geschrapt dreigen te worden behouden blijven én blijft voor de inwoners de ziekenhuiszorg dichtbij beschikbaar.