Gezondheid

Röpcke-Zweers Ziekenhuis organiseert zwangerschapsvoorlichting

Hardenberg: Voor toekomstige ouders organiseert de Saxenburgh Groep op dinsdag 20 november wederom een voorlichtingsavond voor zwangeren. Professionals geven uitleg over de bevalling en alles wat daarbij komt kijken. Belangstellenden zijn van 19.30 tot 21.00 uur van harte welkom in Brasserie Santé in Hardenberg. Zwangere vrouwen ontvangen tijdens deze avond een leuke goodiebag, samengesteld door medewerkers van de kraamafdeling. Deelname is gratis.

Pijnbestrijdingmogelijkheden

Pijn tijdens de bevalling wordt veroorzaakt door weeën. Weeën zijn samentrekkingen van de baarmoederspier. De weeën zorgen ervoor dat er ontsluiting ontstaat. Hulp om pijn te verlichten tijdens de bevalling kan op verschillende manieren. Deze zijn onder te verdelen in twee groepen:

  • Niet medicamenteus. Dit zijn bijvoorbeeld het nemen van een douche of bad, beweging, houdingsverandering, massage een warme kruik.

  • Medicamenteuze behandeling. In het Röpke-Zweers Ziekenhuis hebben we de keus uit een ruggenprik(epidurale pijnbestrijding) en een pijnpompje (remifentanyl)

Over deze twee pijnbehandelingen en meer onderwerpen wordt op de voorlichtingsavond meer verteld. Aanmelden is mogelijk via de website: http://bit.ly/zwangerschapsvoorlichting of door een mail te sturen naar: j.hiddink@sxb.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen