Gezondheid

Roparun-team Turfrunners overhandigt koppelbedden aan Treant 

Roparun-team Turfrunners overhandigt koppelbedden aan Treant 

Twee koppelbedden zijn overhandigd aan Treant. Ze werden in juni bij elkaar gelopen tijdens de Roparun door team de Turfrunners uit Dalen.

Een koppelbed is bedoeld voor naasten van patiënten, bewoners of cliënten die terminaal ziek zijn of die langere tijd opgenomen worden. ‘We vinden het fijn dat we mensen aan kunnen bieden om samen te slapen. Dat kan anders ook wel, maar dan in twee aparte bedden, waarbij er toch altijd een kleine afstand blijft tot elkaar. Een koppelbed biedt mensen de gelegenheid om écht bij elkaar te zijn, op de momenten die ertoe doen’, zegt Rinie Huitema, palliatief consulent bij Treant. Het matras van een koppelbed heeft iets ‘oversteek’, waardoor de beide matrassen naadloos op elkaar aansluiten.

Deze twee koppelbedden zullen bij Treant gebruikt worden in woonzorgcentrum Holdert en ziekenhuislocatie Scheper in Emmen. Ook Saskia Schnoing, hoofd van Holdert, is erg te spreken over de donatie van de Turfrunners. ‘Inmiddels hebben we binnen onze organisatie een aantal koppelbedden. Door deze twee bedden kunnen we nog meer naasten dat extra beetje zorg geven. We zijn hier als Treant dan ook ongelofelijk blij mee.’

De Turfrunners willen graag laten zien dat ook lokale projecten gefinancierd kunnen worden door de Roparun. Captain Martijn Schonewille van de Turfrunners: ‘De Selkersgoorn van Treant in Dalen is inmiddels bijna de thuishaven van de Turfrunners geworden en ook op andere Treant-locaties zijn we met onze acties al diverse keren warm onthaald. Het is mooi om op deze manier wat terug te kunnen doen. Belangrijkste is dat het geld wat alle teams jaarlijks ophalen bij de verschillende doelen terecht komt in het kader van de palliatieve zorg voor mensen met kanker.’

Wethouders Raymond Wanders van de gemeente Emmen en Joop Slomp van de gemeente Coevorden waren ook aanwezig bij de overhandiging van de koppelbedden. Beide wethouders hebben zorg en/of gezondheid in hun portefeuille.

Roparun

De Roparun is een estafetteloop waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen