Gezondheid

RIVM: Lagere weekendcijfers Covid-19

Den Haag: Vandaag zijn er 75 patiënten gemeld die in het ziekenhuis opgenomen (geweest) zijn. Er zijn 66 patiënten als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld. Er zijn vandaag 655 nieuwe besmettingen gemeld aan het RIVM, dat maakt het totaal op 37.845.

De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Hetzelfde geldt voor het aantal gemelde overleden patiënten. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die in de rapportage genoemd worden.

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft verklaard dat er geen wetenschappelijk bewijs bestaat dat mensen die zijn hersteld van een infectie met het coronavirus en antistoffen hebben, ook beschermd zijn tegen een volgende besmetting. Deze verklaring komt nadat Chili bekend maakte om mensen die genezen zijn verklaard van covid-19 een immuniteitspaspoort te geven., iets wat andere landen ook overwegen. Meer info…

De Drentse gemeenten komen binnenkort met richtlijnen voor verenigingen om jeugd t/m 12 jaar weer onder begeleiding te laten sporten. Voor jongeren van 13 t/m 18 jaar volgen er ook richtlijnen met inachtneming van anderhalve meter afstand.

De overheid is gestart met een nieuwe campagne om huiselijk geweld tegen te gaan. Met advertenties op tv, radio en online hopen de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en van Justitie en Veiligheid slachtoffers en omstanders aan te moedigen om hulp te zoeken. Meer info…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen