Gezondheid

Paula Nelissen nieuwe voorzitter raad van bestuur Treant

Hoogeveen: De raad van toezicht van Treant Zorggroep heeft Paula Nelissen benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van Treant. De benoeming gaat in per 1 maart 2020. Nelissen is nu nog voorzitter raad van bestuur van zorgorganisatie Oktober.

Roelof Jonkers, voorzitter van de raad van toezicht: “Wij zijn blij met de benoeming van Paula Nelissen. Als voorzitter van de raad van bestuur heeft zij een belangrijke rol om de nieuwe profielen van de ziekenhuizen van Treant verder te verstevigen”. Paula Nelissen: “De afgelopen jaren is er in deze regio en bij Treant veel veranderd en de zorg in de regio Drenthe en Zuidoost-Groningen wordt begin volgend jaar anders ingericht. Ik voel een enorme verantwoordelijkheid om het vertrouwen van patiënten en inwoners in deze regio verder te versterken. Dit vereist een langdurig commitment om toekomstbestendig te worden”.

Paula Nelissen is afgestudeerd Gezondheidswetenschapper, Beleid en Beheer van de Gezondheidszorg, nadat ze de opleiding HBO-V (Verpleegkunde) had afgerond. Na haar master heeft ze verschillende postacademische opleidingen doorlopen aan de Erasmus Universiteit, TIAS in Tilburg en bij de Baak. Nelissen heeft diverse functies vervuld in verschillende ziekenhuizen, waaronder het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen en het Catharina-Ziekenhuis in Eindhoven. Sinds april 2015 is zij voorzitter van de raad van bestuur van Oktober (voorheen Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen).

Nelissen gaat samen met Ron Akkerman, CFO a.i. het bestuur vormen van Treant en uitvoering geven aan de plannen die samen met partners gemaakt werden voor de zorg in de regio Drenthe en Zuidoost-Groningen. Daarnaast zoekt Treant nog een nieuwe fulltime bestuurder om de medische kennis in de raad van bestuur op het gewenste peil te houden.

Interim voorzitter Rolf de Folter draagt zorg voor een warme overdracht van zijn taken en zal voor de zomer de organisatie verlaten. Roelof Jonkers: “wij danken de heer De Folter voor zijn energie en gedrevenheid en de belangrijke bijdrage die hij geleverd heeft aan enerzijds het behoud van de zorg in deze regio en anderzijds de nieuwe inrichting van de Treant organisatie”.

Nelissen neemt afscheid van Oktober

Antoinette Knoet-Michels, voorzitter Raad van Toezicht van Oktober: “Wij betreuren het zeer dat Paula besloten heeft om onze organisatie te verlaten. Paula heeft vijf jaar haar energie gegeven aan de doorontwikkeling van Oktober. Onder haar bezielende leiding is samen met alle medewerkers en vrijwilligers gebouwd aan een open, krachtige en innoverende zorgorganisatie onder de nieuwe naam Oktober. De mooie resultaten zijn zowel intern als extern zichtbaar geworden.  Paula gaat bij Treant Zorggroep in Drenthe een mooie uitdaging aan die we haar van harte gunnen. Wij feliciteren haar als Raad van Toezicht met deze mooie stap”. De Raad van Toezicht van Oktober buigt zich momenteel over de opvolging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen