Paul, Sil, Maurice en Collin doen mee met Innovatieprijs zorg-informatietechnologie 2022

Het platform Verpleegkundige en Zorg Informatica (VZI) van V&VN houdt zich bezig met het uitwisselen van kennis en ervaring over alles rondom zorg-informatietechnologie oftewel alle digitale middelen die we in ons verpleegkundig en verzorgend werk inzetten. Vanuit V&VN VZI hebben ze al een aantal jaar de eHealthscriptie prijs.

Nu is het tijd voor een prijs voor de innovatie op het gebied van zorgtechnologie op het MBO! en hier doen Paul, Sil, Maurice en Collin van het Alfa college aan mee.

Paul, Sil, Maurice en Collin bedachten een specifieke looproute, van ledlampen, voor mensen met een zorgvraag. Zodat zij van en naar het bed kunnen lopen zonder ’s nachts te veel uit hun slaap gehaald te worden. De lampen werken met bewegingssensoren en geven een gedimd, rood licht af. De kleur van het licht zorgt ervoor dat de aanmaak van melatonine niet wordt verstoord, waardoor ze weer sneller in slaap komen. Stemmen op dit project kan via : https://www.venvn.nl/afdelingen/verpleegkundige-zorg-en-informatie-technologie/innovatieprijs-2022-stem-hier/