Operatiekamercomplex Bethesda 2 november open voor publiek

Hoogeveen: Meestal kom je – gekleed in een operatiehemd – op een bed met wieltjes een operatiekamer binnen. Maar op zaterdag 2 november, tijdens de Open Bedrijvendag van Hoogeveen, mag iedereen lopend en in zijn eigen kloffie het operatiekamercomplex van ziekenhuislocatie Bethesda van binnen bekijken. Het complex is van 10.00 tot 16.00 uur open voor publiek.

Het operatiekamercomplex is de afgelopen 2,5 jaar volledig vernieuwd en beschikt nu weer over de nieuwste apparatuur en techniek. In totaal heeft het complex vier nieuwe operatiekamers met opdekruimtes. Dit zijn ruimtes waar het instrumentarium wordt klaargelegd voor de operatie.

Op 2 november worden rondleidingen, presentaties en workshops gegeven. Twee operatiekamers en opdekruimtes zijn volledig ingericht, evenals een deel van de verkoeverafdeling. Ook kan er geoefend worden met instrumenten die voor een kijkoperatie worden gebruikt, wordt er uitleg gegeven over operatiesets, spuiten en naalden en kunnen kinderen hun pop of teddybeer meenemen om deze te laten onderzoeken. Na uw bezoek aan het OK-complex kunt u ook nog een bezoekje brengen aan de afdeling Pathologie. Hier kunt u uitleg krijgen over dit boeiende vakgebied.

De operatiekamers gaan een belangrijke rol spelen voor de toekomst van de zorg in de regio Hoogeveen. Ze worden ingezet voor een groot deel van de planbare operaties in de regio.