Gezondheid

Opening Spoedplein WZA

Assen – Terwijl de SEH uit Hoogeveen is verdwenen is vandaag  het nieuwe Spoedplein in het WZA officieel geopend. Voortaan zitten de Spoedeisende Hulp (SEH) en de Huisartsenspoedpost (HAP) op één plek en maken ze gebruik van dezelfde ontvangstbalie en spreekkamers. Aan de opening ging een interne verbouwing vooraf.

 

Het nieuwe Spoedplein is een gevolg van de intensivering van de samenwerking tussen het WZA en de Centrale Huisartsendienst Drenthe (onderdeel van Huisartsenzorg Drenthe), die drie jaar geleden werd bekrachtigd met het tekenen van een intentieovereenkomst. Door de verbouwing is een gezamenlijke ontvangst- en wachtruimte ontstaan voor zowel de SEH als de HAP. Daarnaast is het aantal spreekkamers uitgebreid, waardoor de HAP meer ruimte heeft dan voorheen. Overdag zijn deze spreekkamers ook beschikbaar voor de SEH.

Het praktisch delen van dezelfde ruimte, maakt dat zorgverleners van SEH en HAP nauwer kunnen samenwerken en gemakkelijker gebruik zullen maken van elkaars expertise. Voor patiënten betekent dit dat ze de juiste zorg krijgen op de juiste plek.

De vernieuwde wachtkamer is ruim opgezet, modern aangekleed en beschikt onder andere over mogelijkheden voor het opladen van mobiele telefoons. Anders dan in de oude situatie is er nu een open ontvangstbalie. Zo hebben patiënten sneller contact met de medewerkers van de SEH en de HAP, die de ontvangstbalie gezamenlijk gaan bemensen.

Nu de Huisartsenspoedpost weer terug is in het gebouw, zal de HAP-tent op het voorplein worden afgebroken. Binnen afzienbare tijd wordt ook de SEH verbouwd, om deze weer geheel toekomstbestendig te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen