Open dag Saxenburgh Medisch Centrum

Op zaterdag 24 september gaan de deuren van het Saxenburgh Medisch Centrum eindelijk open voor het brede publiek. Het eigentijdse, moderne ziekenhuis is dan exact twee jaar in bedrijf. Met trots laten de medewerkers zien wat zich achter de schermen van het ziekenhuis afspeelt.

 

Feestelijke aandacht voor het nieuwe gebouw

Vanaf het eerste moment biedt het nieuwe gebouw de medewerkers van Saxenburgh een eigentijdse en professionele plek om goede zorg te bieden. In de afgelopen periode heeft het ziekenhuis dat bewezen, door onder meer de coronagolven te trotseren. Daarom verdient dit nieuwe Saxenburgh Medisch Centrum officiële feestelijke aandacht. Een feestje waarbij jong en oud welkom is.

 

Rondleidingen

Ontdek en leer over het gebouw en de apparatuur met één van de rondleidingen.  Neem bijvoorbeeld een kijkje in een operatiekamer, de afdeling radiologie, de technische ruimtes of de Open MRI.

 

Gezondheidsplein

Zorgprofessionals staan tijdens de open dag klaar om uitleg te geven over medische aandoeningen en hun werk. In het atrium is een gezondheidsplein te bezoeken. Altijd al een kijkje willen nemen binnenin de darmen? Een wandeling door de opblaasbare darm is dan zeker een aanrader. Verder staan er in het atrium verschillende (zorg)partijen die vertellen over vitaliteit en zorginnovaties en is er speciaal aandacht voor kinderen met onder andere een poppendokter.

 

Kijkje in een ambulance

Er is nog veel meer te doen en te ontdekken. Neem bijvoorbeeld een kijkje in een echte ambulance. De medewerkers van Ambulance IJsselland vertellen graag meer over hun wagen. Verder is het mogelijk om buiten te fietsen op een duofiets en een ritje te maken in de speciale rolstoelbus die is geschonken door de Stichting Vrienden van Saxenburgh. Kortom: er is meer dan genoeg te doen.

 

Praktische informatie

Bezoekers zijn zaterdag 24 september vanaf 10.30 uur welkom in de ontvangsttent voor het ziekenhuis. De open dag eindigt om 16.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. Kijk op saxenburgh.nl/saxenburgh-open-dag voor meer informatie.