foto: Pixabay
Gezondheid

Nieuwe gespreksgroep voor partners van vrouwen met autisme in Hoogeveen

Hoogeveen – De Nederlandse Vereniging voor Autisme start begin 2022 in Hoogeveen een gespreksgroep voor partners van vrouwen met een autismespectrumstoornis. In deze groep ontmoeten de partners van vrouwen met autisme elkaar en is er een veilige sfeer om persoonlijke ervaringen rond autisme te delen.

 

Tot op heden waren er wel gespreksgroepen voor vrouwen van mannen met autisme, maar niet voor partners van vrouwen. Als partner van een vrouw met autisme kom je bij jezelf, bij je partner en in je relatie wellicht dingen tegen waarover je misschien meer wilt weten. Of die je zou willen delen met anderen die in een soortgelijke situatie verkeren. Er wordt niet meer van je gevraagd dan je zelf wilt vertellen. Ook in de gespreksgroep zelf, bepaal jij zelf je grenzen.

De gespreksgroep wordt geleid door Albert Metselaar, een getrainde gespreksleider met persoonlijke ervaring als mantelzorger op het gebied van autisme. Beroepshalve is hij 7 jaar

mantelzorgconsulent geweest in de GGZ en verpleegkundige en trainer in de psychiatrie.

 

De gespreksgroep komt maandelijks samen op een vaste locatie in Hoogeveen. Je kunt meedoen aan de gespreksgroep als je lid bent van de NVA of lid wordt. Twijfel je nog? Je mag drie keer op proef meedraaien om te kijken of het iets voor jou is. Er is ruimte voor maximaal tien deelnemers.

 

Is je belangstelling gewekt?

Meld je dan aan bij de NVA via secretaris.NVA.GroningenDrenthe@autisme.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen