Gezondheid

Meer informatie beschikbaar in online dossier voor patiënt Treant

Hoogeveen: Patiënten van de drie ziekenhuislocaties van Treant hebben sinds dit voorjaar digitaal toegang tot hun gegevens via mijnTreant, het online patiëntenportaal. Het aantal onderdelen van het medisch dossier dat toegankelijk is, is inmiddels flink uitgebreid, want mijnTreant is volop in ontwikkeling.

De komende periode kunnen patiënten daarom steeds meer delen van hun medisch dossier via mijnTreant bekijken. Ook hopen we eind van het jaar te starten met een eConsult-module. Patiënten kunnen dan in een beveiligde omgeving online communiceren met hun zorgverlener.

Gebruik mijnTreant leidt tot verbeterde patiëntveiligheid

Een van de voordelen van online inzage is verbetering van de patiëntveiligheid. Neem als voorbeeld het kunnen bekijken van allergieën, die in het elektronisch patiëntendossier (EPD) zijn geregistreerd. Naast de stoffen waar een patiënt overgevoelig voor is, houden we in het EPD ook bij welke ernstige allergische reacties deze kunnen veroorzaken. Deze informatie wordt sinds oktober getoond in mijnTreant. Wij moedigen patiënten van harte aan om in te loggen in mijnTreant en te controleren of hun allergieën correct én volledig zijn geregistreerd.

Elektronisch patiëntendossier

Voor eind 2019 moeten alle ziekenhuizen informatie op dezelfde manier registreren in het EPD. Dit dossier is ingericht volgens landelijk vastgestelde standaarden, waardoor informatie-uitwisseling mogelijk is. Patiënten kunnen dan bijvoorbeeld gegevens downloaden uit hun eigen dossier en delen met andere zorgverleners.

Ambassadeurs

Ron Menduapessy is lid van de cliëntenraad en een waar ambassadeur van mijnTreant: “Elke Nederlander heeft recht op inzage in zijn/haar medisch dossier. Ik ben blij met deze uitbreiding van de digitale dienstverlening van Treant. mijnTreant biedt zoveel mogelijkheden om patiënten goed te informeren. Ik spreek zowel digibeten als digiweten en moedig ze altijd aan om in te loggen. Zeker als je een bepaalde leeftijd bereikt en te maken krijgt met gezondheidsklachten is niets zo handig als de mijnTreant app op je telefoon. De komst van het online portaal heeft iets in gang gezet: ik ga ervan uit dat dit nog maar het begin is!”

MijnTreant

Treant startte dit voorjaar met mijnTreant. Sinds maart 2019 kunnen patiënten hun persoonlijke gegevens, zoals geregistreerd in het EPD, inzien en deels wijzigen. Ook biedt het portaal vanaf de livegang al inzage in brieven, uitslagen en metingen en bevat het een uitgebreide agendafunctie met afspraken en afspraakinformatie handig op een rijtje. Inloggen op mijnTreant kan via een computer, laptop, tablet of smartphone; eventueel met de mijnTreant app. Het gebruik van mijnTreant is veilig, omdat we werken met DigiD. Meer informatie over mijnTreant vindt u op www.treant.nl/mijnTreant.

Ron Menduapessy en Tineke van der Heide-Das zijn enthousiaste gebruikers van mijnTreant (F)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen