Knuffelberen voor kinderafdeling ziekenhuis Hardenberg

Hardenberg -Op 14 januari 2019 ontvingen Jaco van den Hoek en Germ Immink, beiden kinderarts en werkzaam op de kinderafdeling van het ziekenhuis van Saxenburgh in Hardenberg, honderden ambulanceberen. Deze knuffelberen zijn een schenking van de Ronde Tafel Hardenberg (Tafel 79). De beren worden ingezet als troostmiddel voor kinderen die onverwachts een nare ervaring hebben, zoals een opname in het ziekenhuis.

Kinderen die per ambulance het ziekenhuis worden binnengebracht, hebben vaak in deze ambulance al een soortgelijke beer ontvangen. Dankzij de knuffelberen van de Ronde Tafel Hardenberg kan nu ook het leed verzacht worden van kinderen die op een andere manier voor opname komen in het ziekenhuis van Saxenburgh.
Met de schenking van de knuffelberen wordt niet alleen het leed van de jonge patiënten verzacht. Ook het ‘leed’ van kinderartsen Jaco van den Hoek en Germ Immink wordt verzacht. Zij zagen met lede ogen aan dat ze niet alle jonge patiënten de troost van een knuffelbeer konden bieden. Nu dus wel. Beide kinderartsen zijn dolblij met deze schenking voor hun patiënten.