Gezondheid

Kantlijn: Ruben Kleine verdient uw handtekening voor om SEH Bethesda te behouden

Hij heeft niet aangeboren hersenletsel en vindt het verschrikkelijk dat de Spoedeisende Hulp vermoedelijk uit Hoogeveen gaat verdwijnen. Daarom heeft hij een petitie gestart waarin hij oproept tot behoud van de SEH in Bethesda. Ruben Kleine is zijn naam. Ik sprak hem vandaag en was onder de indruk van zijn ontwapenende vastbeslotenheid.

Door Democranarch

Ruben is vastbesloten om niet op te geven. Hij weet waar hij het over heeft. Hij heeft al een paar keer de SEH nodig gehad en beseft dat het met name voor mensen met een beperking een ramp betekent als spoedeisende hulp meer dan dertig kilometer verderop moet worden gezocht. Daarmee werpt hij nieuw licht op de ontmanteling van de ziekenhuiszorg in Hoogeveen. Heb je te leven met een beperking (van wat voor aard dan ook) dan ben je al meer dan anderen afhankelijk van … vult u maar in.
“Ik kan nu naar het ziekenhuis lopen als het nodig is, maar Emmen? Buren staan vaak niet te springen om voor taxi te spelen.”
Door het hersenletsel heeft Ruben moeite met opschrijven van zijn bezwaren tegen de dreigende sluiting. Zijn geschreven teksten lijken wat knullig. Dat leidde op Uitkijkpunt Bethesda tot reacties waaruit bleek dat mensen daarom aarzelen om de petitie te tekenen. Dat is jammer, want Ruben weet heel goed wat hij wil en hij laat zich ook niet met een kluitje in het riet sturen. Radio Hoogeveen, Gemeentebelangen, CDA-fractievoorzitter Kreuze, ze krijgen hem deze week allemaal op bezoek. “Ook de gemeente heeft zorgplicht.” En hij is vast van plan ze daar aan te houden. Zoals hij ook regelmatig als ervaringsdeskundige met politici in Den Haag praat sinds hij meedeed aan acties tegen de onderbetaling van mensen met een beperking.
Kortom van Ruben zijn ze voorlopig nog niet af bij Treant. Zeker niet als zijn petitie flink wordt ondertekend. Hij verdient uw steun. Teken dus gauw. Klik HIER voor u Handtekening

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen