Gezondheid

Harstilstand: is hulp nabij?

Bent u burgerhulpverlener of wilt u dit worden? Kom dan op 12 oktober naar wijkcentrum MFC de Magneet en leer meer over reanimeren, de werking van een AED, het belang van burgerhulpverlening, de trainingen en het landelijke netwerk van Hartslag nu.
Burgerhulpverleners vergroten de overlevingskans voor mensen met een hartstilstand. Door te starten met reanimeren en mogelijk een AED in te zetten tot de professionele hulpverlening er is, helpt u mee levens te redden.
Informatiebijeenkomst
Wist u dat er een reanimatie oproepsysteem in Nederlands is en weet u hoe dit werkt? Op donderdagavond 12 oktober om 19.30 uur is er in MFC de Magneet een bijeenkomst voor alle geïnteresseerden in Hoogeveen. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door stichting Hart Veilig Drenthe en gemeente Hoogeveen. Een ervaringsdeskundige vertelt hoe u Burger Hulpverlener wordt en/of blijven. Daarnaast wordt er uitleg gegeven over het verloop van het proces bij een melding.
Aanmelden voor deze avond is niet nodig. Om 19.30 uur staat er een kopje koffie/thee voor u klaar, kort daarna zullen we starten met de presentatie van Hart Veilig Drenthe. Na de presentatie is er ruimte voor vragen aan Hart Veilig Drenthe en EHBO-vereniging Hoogeveen. We zullen op een later moment in dit jaar of begin volgend jaar nog twee andere locaties dezelfde bijeenkomsten organiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen