Eerste zorgpremie bekend: 6 euro per maand erbij

Hoogeveen – Zorgverzekeraar DSW heeft  wederom als eerste de premie voor 2020 bekend gemaakt. Deze komt volgend jaar uit op 118 euro per maand. Daarmee stijgt de premie met 6 euro. De verzekeraar maakt al jaren een week na Prinsjesdag als eerste de nieuwe premie bekend, de andere verzekeraars moeten uiterlijk 12 november hun premie bekend hebben gemaakt.

DSW handhaaft het eigen risico op 375 euro. Dat is een tientje onder het wettelijk vastgelegde bedrag van 385 euro. Voormalig DSW-topman Chris Oomen voerde het lagere eigen risico in. Chris Oomen vond het oneerlijk dat gezonde klanten een premievoordeel krijgen door hun eigen risico flink op te hogen.

DSW is een kleine speler op de zorgverzekeringsmarkt, het heeft 3,8 procent van de markt in handen.  DSW weet elk jaar de aandacht op hun te richten om als eerste met de nieuwe premie naar buiten te komen. Dit in tegenstelling tot de de andere verzekeraars die juist zo lang mogelijk wachten, om de concurrentie en klanten niet wijzer te maken over de eigen strategie in de strijd om nieuwe klanten