Gezondheid

Een warm welkom bij het Saxenburgh Medisch Centrum

Regio – Het Saxenburgh Medisch Centrum wil een ziekenhuis zijn waar iedereen zich welkom voelt. Dat begint al bij de voordeur. Gastheren staan buiten klaar om een helpende hand te bieden rondom het parkeren en het bieden van hulp met bijvoorbeeld een rolstoel. Hierbij kunnen zij nog wel wat extra handjes gebruiken. Ze doen dan ook een oproep om samen met hen bij te dragen aan optimale gastvrijheid van het Hardenbergse ziekenhuis.

Antoinette Drogt, coördinator receptie, beveiliging, vrijwilligers en gastvrijheid, vertelt: “Bij het Saxenburgh Medisch Centrum staat gastvrijheid centraal. Een belangrijk onderdeel van deze gastvrijheid begint buiten bij de gastheren. In weer en wind ondersteunen zij waar nodig onze patiënten.” Dat verschilt van het brengen van een paraplu, mensen meenemen in een rolstoel of ondersteunen bij het betalen van de parkeerkaart. Ook dragen de heren zorg voor het juiste gebruik van de Kiss + Ride strook, die door enkele bezoekers nog wel eens als parkeerplaats voor langere tijd wordt gebruikt. Ze wijzen mensen erop dat ze iemand mogen afzetten en dan weer door kunnen rijden naar een parkeerplaats, of terug kunnen komen wanneer het tijd is om op te halen. Dit zorgt soms voor wrijving, maar we willen dat mensen die slecht ter been zijn te allen tijde dichtbij kunnen uitstappen. Die wrijving merken de heren wel vaker. Meestal komt dit doordat er toch enige spanning is voor het bezoek aan het ziekenhuis. Soms reageren patiënten dit af op de gastheren, maar de heren blijven vriendelijk. “Laatst kwam een patiënt na zijn afspraak zijn excuses aanbieden. Dat maakt een dag weer helemaal goed.” Aldus één van de heren.

Eenmaal binnen nemen de collega gastvrouwen en gastheren de ontvangst over. Zij zorgen voor een gezondheidscheck, handdesinfectie en begeleiding naar de aanmeldzuil. Alles om de patiënt een soepel begin te geven van zijn of haar afspraak.

Wat er nu zo mooi is aan dit werk? “De sociale contacten, dat staat voor ons op één. Je kunt mensen helpen door even een praatje te maken, wat juist in deze tijd extra belangrijk is. Veel mensen hebben toch wel behoefte aan een praatje of een grapje.” Daarnaast houden de mannen ook erg van het buiten zijn, óók als het regent. Dankzij de warme Saxenburgh-jassen is het buiten uit de wind namelijk prima te doen. En als het toch wel aan de koude kant is, staat binnen de warme koffie klaar.

De gastheren kunnen nog wel versterking gebruiken! Op dit moment zijn ze namelijk met drie personen, maar dit aantal breiden ze graag uit. Interesse? Mail dan naar m.hamberg@sxb.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen