Gezondheid

Dokter Drenthe en Treant werken nauwer samen in Hoogeveen

Dokter Drenthe en Treant werken vanaf begin deze maand (1 november) nauwer samen in Hoogeveen. Arts-assistenten van Treant springen tijdens hun avonddiensten bij op de huisartsenspoedpost van Dokter Drenthe. Zij werken onder supervisie van de dienstdoende huisarts.

Dokter Drenthe en Treant bieden inwoners van de regio kwalitatief hoogwaardige (spoed)zorg. Met deze samenwerking en uitwisseling van expertise wordt deze zorg naar een nog hoger plan getild.

De samenwerking heeft een aantal voordelen: Als de dienstdoende huisarts een visite rijdt, kunnen patiënten zorg blijven krijgen op de huisartsenpost (HAP) en bij drukte is er nu een extra collega. De arts-assistent van de basisspoedpost (BSP) van Treant ziet op zo’n avond meer patiënten en het leerproces rondom acute zorg wordt versneld door te werken onder supervisie van de huisarts. In veel gevallen zijn de arts-assistenten in opleiding tot huisarts of hebben ze de ambitie om dit te gaan doen. Achterliggende gedachte van deze samenwerking is dan ook dat deze potentiële nieuwe huisartsen voor de regio behouden blijven.

In de praktijk

Van maandag tot en met vrijdag van 17.00 tot 23.00 uur en op feestdagen wordt de HAP gezamenlijk bemenst. Ook de BSP van Treant in Hoogeveen is doordeweeks tot 23.00 uur open. ’s Nachts zijn zowel de HAP als de BSP gesloten. In het weekend is de Hoogeveense huisartsenpost geopend van 08.00 tot 23.00 uur.

 

Huisartsenpost

De huisartsenpost is er specifiek voor patiënten die met spoed huisartsenzorg nodig hebben. Het gaat dan om patiënten die niet kunnen wachten tot de praktijk van de eigen huisarts weer open is. De huisartsenpost van Hoogeveen is gevestigd binnen ziekenhuislocatie Bethesda van Treant. Het zit naast de basisspoedpost (BSP) van Treant.

Basisspoedpost

De basisspoedpost van Treant in Hoogeveen (en Stadskanaal) is er voor niet-levensbedreigende situaties zoals een sportblessure, een botbreuk of een snijwond.

Bellen!

Heb je met spoed medische hulp nodig? Of het nou overdag, in de avond of ’s nachts is: bel altijd en ga niet op eigen initiatief naar een ziekenhuis of huisartsenpost. In een levensbedreigende situatie bel je altijd 112. Heb je direct zorg nodig, maar is je huisartsenpraktijk gesloten? Bel dan de huisartsenspoedpost via 0900-112 0 112.

Over de arts-assistent

Een arts-assistent is een afgestudeerd arts. Er zijn twee soorten arts-assistenten: AIOS (Arts In Opleiding tot Specialist). Deze arts volgt een opleiding tot huisarts of specialist. Een ANIOS (Arts Niet In Opleiding tot Specialist) is ook een afgestudeerd arts, maar (nog) niet begonnen aan een vervolgopleiding.

[Foto: Treant – De HAP en de BSP zijn gevestigd op ziekenhuislocatie Bethesda in Hoogeveen]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen