Corona ‘drive thru’ voor testen via huisarts

Hoogeveen – Op de parkeerplaats van het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen staat sinds enkele dagen een DRIVE THRU test caravan. Mensen die vermoeden dat ze het virus onder de leden hebben kunnen in overleg met hun huisarts eventueel bij de huisarts wangslijm af laten nemen. Deze kunnen ze vervolgens in de Drive Thru afgeven waarna de huisarts later bericht krijgt over de uitslag.

Het materiaal dat getest moet worden, wordt bij de caravan door iemand in een compleet beschermend pak in ontvangst genomen. Zorgmedewerkers worden direct bij de tent getest op corona. Een groot aantal hebben hier inmiddels gebruik van gemaakt.

Anderen met vermoedens van de ziekte moeten eerst een verwijzing van de huisarts hebben. Iedere dag om vier uur wordt het testmateriaal opgehaald en gaat dan naar Duits lab, Labor Dr. Wisplinghoff in Keulen, waar het HuisartsLab/ U-Diagnostics mee samen werkt. De volgende dag is de uitslag bekend. Afgelopen vrijdag is DRIVE THRU Corona-test op de parkeerplaats van Bethesda van start gegaan.

Beeld: Meter Nieuws