Gezondheid

Cardiologen Treant starten hartpoli voor vrouwen

Hartproblemen zijn bij vrouwen moeilijker te herkennen dan bij mannen. Daardoor hebben vrouwen vaak niet door dat hun klachten te maken hebben met het hart. Cardiologen Marloes van der Wielen en haar collega Ganiye Sahin starten daarom op ziekenhuislocaties Bethesda in Hoogeveen en Refaja in Stadskanaal met een hartpoli specifiek voor vrouwen.

 

Hiermee is Treant een van de weinige locaties in het Noorden waar vrouwen met hartklachten terechtkunnen voor specifieke onderzoeken, een behandelplan of juist het uitsluiten van de mogelijkheid dat de klachten veroorzaakt worden door het hart. Omdat het stellen van de diagnose bij vrouwen lastiger is dan bij mannen, is er tijdens het consult voldoende tijd om de klachten uitgebreid te kunnen bespreken. Blijkt uit het consult dat verder onderzoek of behandeling noodzakelijk is, dan is doorverwijzing niet nodig.

Met de opening van het nieuwe hartinterventiecentrum heeft Treant hiervoor letterlijk alles zelf in huis. Behandeling bij Treant wordt bovendien binnen de verzekering vergoed. Huisartsen kunnen vrouwelijke patiënten vanaf 1 december gericht doorsturen naar de vrouwenpoli.

[Foto: Treant Zorggroep. Fotobijschrift: Op de foto cardiologen Ganiye Sahin-Arpaci (boven) en Marloes van Schaik-van der Wielen (onder).]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen