Gezondheid

Booster halen zonder afspraak kan vanaf woensdag in Assen en Emmen: in Hoogeveen nog niet

Sinds 6 januari kan iedereen van 18 jaar en ouder een boosterprikafspraak maken (online of telefonisch). Een aantal lukte dat nog niet, bijvoorbeeld omdat de laatste vaccinatie of besmetting nog geen 3 maanden geleden is. Of omdat het niet makkelijk te plannen was. Vanaf woensdag 12 januari is het niet meer noodzakelijk om vooraf een afspraak te maken. Je kunt dan ook zonder afspraak voor een booster in Assen of Emmen terecht. Check wel altijd vooraf de openingstijden.

Waarom kan het nu wel?
Voor de versnelling van de boostercampagne hebben de  ggd afgelopen weken meer coronavaccinaties gezet dan ooit. De ggd  begon met ongeveer 5.000 per week en deden de eerste week van 2022 zelfs meer dan 55.000 in één week. De meeste mensen van 18 jaar en ouder hebben de booster inmiddels gehad. Dat betekent dat het ineens om heel andere aantallen per dag gaat. De vrije inloop is bedoeld om de beschikbare ruimte, mensen en vaccins ook nu zo goed mogelijk te benutten. En zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid te bieden om snel een boostervaccinatie te halen.

Waar kan ik terecht?
Het gaat in eerste instantie alleen om onze extra grote locaties, in Assen en Emmen. Deze locaties zijn zo groot dat hier niet snel een wachtrij zal ontstaan. Daarnaast staan onze andere priklocaties de komende tijd nog wel vol met afspraken.

Wanneer kan ik terecht?
Op www.drenthevaccineert.nl/locaties zie je wanneer je in Assen en Emmen zonder afspraak terecht kunt. Voor je booster, maar ook voor je eerste of tweede prik, wanneer je die nog niet hebt gehad. Hier kan iets wijzigen, dus check altijd even voor vertrek. Als het heel erg druk is op een locatie, melden we dat via Facebook/Twitter en als nieuwsbericht op www.drenthevaccineert.nl.

Wat neem ik mee?
Denk om je ID-bewijs en een mondkapje. En kleding waarbij je makkelijk je bovenarm ontbloot voor de prik. De gezondheidsverklaring vul je bij voorkeur in voordat je komt en neem je geprint mee naar de vaccinatielocatie. Je kunt deze hier downloaden. Lukt dat niet, dan kun je hem ook op de vaccinatielocatie invullen.

Wat als ik al een afspraak heb staan?
Kom je liever op de vrije inloop? Dat kan. Geef op de locatie aan dat je een afspraak hebt staan, dan wordt deze ter plaatse voor je omgeboekt. Is je afspraak in een andere regio? Annuleer deze dan, via 0800-7070 (8.00 – 20.00 uur), zodat iemand anders daar gebruik kan maken van de vrijgekomen plek.

Wil je een afspraak maken voor Meppel of Hoogeveen?
Hier is vrije inloop (nog) niet mogelijk voor de boosterprik, omdat er al heel veel afspraken staan. Je kunt een afspraak maken via www.coronavaccinatie-afspraak.nl of 0800-7070 (8.00 – 20.00 uur).

Heb je nog vragen?
Bel dan gerust via 0592-709709 (8.00 – 17.00 uur) of mail naar coronavragen@ggddrenthe.nl. Meer informatie vind je ook op www.drenthevaccineert.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen