‘Beweeg je fit’ brengt kinderen met motorische problemen in beweging

Bewegen is gezond; zeker ook voor kinderen met motorische problemen. Kinderen die door die lichamelijke problemen snel moe zijn of moeite hebben mee te komen met de gymles, zijn bij Treant Zorggroep van harte welkom om deel te nemen aan beweegprogramma ‘Beweeg je fit’. Tijdens dit op maat gemaakte beweegprogramma gaan kinderen tien weken, twee keer per week intensief oefenen met de kinderfysiotherapeut.

De eerste groep is gestart in januari 2019. Het programma is speciaal voor kinderen van zeven tot twaalf jaar met grof motorische problemen. Onder begeleiding van een kinderfysiotherapeut van de afdeling kinder- en jeugdrevalidatie verbeteren ze hun conditie en spierkracht. Dit doen ze door spelletjes te doen, waarbij kinderen worden uitgedaagd om te bewegen.

Aan het begin, tussentijds en aan het einde van het programma testen de kinderfysiotherapeuten de progressie van de conditie van de kinderen. ‘Bij de start van het programma moeten kinderen in eerste instantie wel wennen. Er wordt best wel wat van ze gevraagd, maar als ze vervolgens na een paar weken zelf hun groei ervaren, zijn ze voornamelijk ontzettend trots op zichzelf. En dat is fantastisch’, aldus kinderfysiotherapeut Maxime van Eijk.

Om de positieve ontwikkeling van het beweegprogramma blijvend succesvol voort te zetten is het belangrijk dat kinderen ook na de training fit en actief blijven. Van ouders en verzorgers wordt dus een actieve rol gevraagd om de kinderen te blijven motiveren.

Ouders zijn positief over Beweeg je fit. Kinderfysiotherapeut Lotte Meijer: ‘Ze zien echt vooruitgang bij hun kind na het doorlopen van het programma; kinderen beleven meer plezier aan het bewegen en houden sportactiviteiten beter vol.’

Start nieuwe groep
Begin september start een nieuwe groep met het ‘Beweeg je fit’ programma. Voor vragen hierover of opgave kunnen geïnteresseerden contact opnemen met een kinderfysiotherapeut van de afdeling Kinder- en Jeugdrevalidatie. Zij zijn telefonisch bereikbaar op 0591 69 11 89, elke werkdag van 8.30 – 16.30 uur.

Foto door Bianca Verhoef