Gezondheid

Andras Heijink interim-CMO bij Treant

Met ingang van 8 mei start Andras Heijink als interim Chief Medical Officer (CMO) en lid raad van bestuur binnen Treant. Hij vervangt daarmee Refik Kaplan die afwezig is vanwege ziekte.

 

Andras Heijink (49) is orthopedisch chirurg en daarnaast actief als bestuurder en toezichthouder in de zorg. Hij studeerde geneeskunde in Antwerpen, waarna hij ruim 5 jaar onderzoek deed aan de Mayo Clinic in de Verenigde Staten. Heijink specialiseerde zich in het Amsterdam UMC, waar hij ook promoveerde. Zijn MBA behaalde hij aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2014 heeft Heijink bij verschillende ziekenhuizen en organisaties functies vervuld vanuit zijn duale medische en bestuurskundige achtergrond.

Binnen Treant gaat Heijink zich richten op de ziekenhuiszorg. Naast de verantwoordelijkheid voor diverse portefeuilles, gaat hij zich bezighouden met de uitvoering van het Integraal Zorg Akkoord en medische innovatie inzake de Juiste Zorg Op de Juiste Plek.

Roelof Jonkers, voorzitter raad van toezicht bij Treant: ‘De raad van toezicht is blij dat met de komst van Andras Heijink de raad van bestuur van Treant weer volledig is. De zorgsector kent ingrijpende veranderingen en Treant heeft zich, als grote zorgorganisatie in Drenthe en Zuidoost-Groningen, belangrijke en ambitieuze doelen gesteld. We hebben er alle vertrouwen in dat Andras Heijink een relevante bijdrage gaat leveren aan het realiseren van deze doelen, met name op het gebied van innovatie.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen